Additional Content

Смачний біск бульйон з креветками та кокосовими вершками

Вступ

Біск - це одна з тих страв, які зазвичай виходять з рук і впадають у вічне забуття, оскільки, на перший погляд, вона є занадто складною у приготуванні. Проте, якщо ви зробите зусилля і приготуєте цей блюдо, то ви будете приємно здивовані його неймовірним смаком і ароматом. Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати біск бульйон з креветками та кокосовими вершками - ви навряд чи забудете цей досвід найближчим часом.

Інгредієнти для біск бульйон з креветками та кокосовими вершками

Перш за все, щоб приготувати це блюдо, вам потрібно мати наступні інгредієнти:

  • 450 г креветок, очищених від шкірки та головок
  • 2 стебла селери, нарізані кубиками
  • 1 морква, нарізана кубиками
  • 1 цибуля, нарізана кубиками
  • 1 чайна ложка тертого часнику
  • 1 чайна ложка тертого імбиру
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 1/4 чайної ложки кумину
  • 1/4 чайної ложки коріандру
  • 4 стебла лемонграсу, розрізані навпіл
  • 4 шматочки гальману (великі листки лайма), розрізані навпіл
  • 1,5 літри курячого бульйону
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 2 стебла листя

Приготування біск бульйон з креветками та кокосовими вершками

Щоб приготувати біск бульйон з креветками та кокосовими вершками, слід дотримуватися наступної послідовності дій:

  1. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте нарізану моркву, селеру і цибулю, а потім обсмажте, доки овочі не стануть м'якими.
  2. Додайте тертий часник, імбир, куркуму, кумин і коріандр, і продовжуйте смажити ще 2 хвилини.
  3. Додайте нарізаний лемонграс та гальману, і продовжуйте смажити, доки не з'явиться сильний аромат.
  4. Додайте креветки і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.
  5. Додайте курячий бульйон і куркуму, зменште вогонь і дайте біску варитися на помірному вогні протягом 15 хвилин.
  6. Зніміть з вогню, вийміть стебла лемонграсу та гальману.
  7. Додайте кокосове молоко та змішайте добре.
  8. Перекладіть біск в келихи для подачі та прикрасьте кокосовою вершков.

Як подавати біск бульйон з креветками та кокосовими вершками

Біск можна подавати гарячим або теплим. Прикрасьте його кокосовою вершков і лимонним листям для створення привабливого вигляду.

Поради для приготування біск бульйон з креветками та кокосовими вершками

  • Використовуйте тільки свіжі креветки для приготування біску.
  • Смажте овочі на сковороді, щоб забезпечити більше смаку та аромату.
  • Зніміть стебла лемонграсу та гальману перед тим, як додати кок

Часті запитання про біск бульйон з креветками та кокосовими вершками

  1. Чи можна замінити кокосове молоко на звичайне молоко?

Ні, кокосове молоко не можна замінити на звичайне молоко, оскільки це погіршить смак та аромат біску.

  1. Чи можна замінити креветки на інші морепродукти?

Так, можна замінити креветки на морських щупаків, мідії або інші морепродукти, але це змінить смак та аромат біску.

  1. Чи можна зберігати біск бульйон з креветками та кокосовими вершками?

Так, можна зберігати біск в холодильнику до 2-3 днів.

Висновок

Біск бульйон з креветками та кокосовими вершками - це смачний та ароматний страва, яку можна приготувати за кілька кроків. Це страва з далекого Сходу, яка додасть різноманіття до вашого меню та приємно здивує гостей. Не забудьте використовувати свіжі креветки та кокосове молоко для створення справжнього аромату біску. Прикрасьте його кокосовою вершков і насолоджуйтеся!